Pel Dia del Llibre: De la desinformacio, la familia i les privatitzacions
Técnica de desinformación
(Abraham Guillén)
Sens dubte el títol no deixa de ser paradògic; vivim inmerses en una cultura que s’ha anomenat de la comunicació, utilitzant-se aquest terme també per significar «informació». Tot i això, per poc que mirem al nostre voltant constatem amargament que mai no s’ha comunicat menys, que mai, com ara, ens importen menys les coses, que, mai l’ésser humà s’ha sentit més sol, més distant de tot i de tothom. I tot això malgrat trobar-nos envoltades de tota mena d’artefactes, que pretesament ens «comuniquen», ens «informen», ens «acompanyen», etc. Sobre els mitjans de comunicació de masses, si desdendim a la realitat hem de veure que un dels principals criteris d’«autèntic desenvolupament» en aquesta societat és la seva aptitud per domunar, mitjançant els coneixements i l’educació, les comunicacions i la cultura de masses.
Familia: la idea y los sentimientos
(Agustín García Calvo)
García Calvo és un personatge molt incòmode pel radicalisme de les seves tesis, una lluita desigual de l’anarquia contra el Capital, la Familia, l’Esglesia, el Poder, el Sistema. Algunes pensaran que, donada la seva condició d’àcrata i el seu activisme polític, el seu treball com a filòleg i filòsof hauria d’estar impregnat de cert desordre i falta de rigor. Tot el contrari, el treball de García Calvo com a pensador és brillant, sorprenent, impecable. També ho és aquest breu document de 64 pàgines que comentem, on es denuncia amb una lògica aclaparadora que la familia no ha vingut essent altra cosa que l’etern botxí del verdader amor.
¿Por nuestra salud? La privatización de los servicios sanitarios.
Produeixen els models de gestió público-privada un estalvi real de recursos i, si és així, a quin preu? Milloren efectivament la qualitat del servei? Mantenen la igualtat social en l’accés a la salut? Conserven la qualitat del treball i de les instal·lacions que havien caracteritzat al sistema públic de salut? I també: És legítim que empreses privades obtinguin un benefici per la gestió de serveis públics? És legítim fins i tot que aquests beneficis es produeixin a la gestió d’un servei social tan sensible com la salut? Què es pot esperar, en definitiva, d’un model de subcontractació massiva dels serveis sanitaris en un context de creixent corrupció política?
Parades de llibres de CNT-AIT a l’Empordà
Com cada any, el sindicat CNT també aprofita el 23 d’abril per apropar llibres i treballs de la classe treballadora, davant la situació de misèria generalitzada, per fer difusió d’alternatives culturals i de pensament que ens ajuden a tallar d’arrel la problemàtica social.
El Dia del Llibre portarem la parada als centres de La Bisbal i Figueres, també amb premsa alternativa, informació sobre la organització, i com a punt de trobada on poder debatre, informar i recollir experiències, conèixer-nos i madurar estratègies d’organització contra els poders imperants. Qui vulgui llegir, evidentment podrà llegir.